Cat Flap #26: Condor Gruppe, Jonas Meersmans + Dj Faster PussyKat @ De Roma, Antwerpen (17.09)

Als we even terugblikken was het ongeveer vijf jaar geleden dat Condor Gruppe met hun eerste passage, het stof in De Roma van zetel deden verspringen. Alle reden dus om hier een vervolg aan te breien en daarom zijn we er graag bij indien dit ondertussen tot een negental uitgegroeid zootje geregeld in feite met een meerdaagse avant-première van het nieuwe album op de proppen komt. Dat overigens op 23 september op vinyl wordt uitgebracht via het Gentse Sdban Ultra label.  

Voor de vaste bezoekers van Svn’s Unsane Vortex is het Antwerpse Condor Gruppe echter geen onbekende. Denk maar aan hun muzikale lofbetuigingen aan het adres van Moondog, The Viking of Sixth Avenue (1916 – 1999), of Harry Kümel (°1940) zijn cultfilm DAUGHTERS OF DARKNESS, die naar aanleiding van zijn gouden jubileum, in Jub #1 onder de loep werd genomen.

Dankzij de Ierse auteur Jonathan Swift (1667 – 1745), die op zijn unieke, satirische schrijfwijze in 1726 de onwaarschijnlijke reizen van Gulliver vereeuwigde, zijn de meesten onder ons vertrouwd met agressieve lilliputters, die er niet voor terugdeinzen om reuzen gevangen te nemen. Uiteraard om hem nadien zijn vrijheid te beloven, welteverstaan na zijn contributie in de oorlog tegen het nabijgelegen eiland Blefuscu.

  

Net zoals Swifts protagonist op niet bepaald toeristische reisbestemmingen belandde, zoekt Condor Gruppe met GULLIVER (2022) op hun eigengemaakte cinematografische manier, ook naar die bizarre locaties-achter-de-horizon. Zoals beschreven in Svn’s Essential Nine #9, waar uit de sublieme documentaire ENNIO, THE MAESTRO (2021) van de Italiaanse regisseur Giuseppe Tornatore (°1956) kan afgeleid worden dat ook Ennio Morricone (1926 – 2020) vond dat grenzen er zijn om te overschrijden, is dat exact wat evenzo Condor Gruppe sinds hun debuut LATITUDS DEL CAVALL (2014) moeiteloos hard maken. Mysterieuze haltes waar fluitende spaghettiwesterns, exotische surfrock, kraut-grooves of psychedelische oriental de plak zwieren, leerde ons dat zand kruipt waar het niet gaan kan. Daartegenover legeert deze mishmash zich perfect tot één jammende roadtrip in het ongewisse. Het blijft afwachten, maar ik verwed met plezier een ledemaat van uw vriendin dat dit in de Roma niet anders zal zijn.

Voorprogramma is Jonas Meersman & afterparty by Dj Faster PussyKat, dus waarom zou U nog twijfelen misschien?

Alle verdere info:

deroma.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: