First Come, First Served #10: BIFFF giveaway duo-tickets Belgische première DETECTIVE VS SLEUTHS (2022) – Wai Kai-Fai @ Cine 1, Paleis 10, Brussel (14.04 – 19.00)

Naast de Chinese of Taiwanese gesproken Cinema is Hongkong als derde grote speler altijd al een buitenbeentje geweest. Als voormalige Britse kolonie had het toenmalige eiland namelijk meer politieke en economische vrijheid dan zijn medespelers en daar maakte bijvoorbeeld de broertjes Shaw heel dankbaar gebruik van. Mede door de productie van een duizendtal films onder de Shaw Brothers vlag, manifesteerde Hongkong zich decennialang als derde grootste filmindustrie in de wereld.

Anno 2023 liggen die kaarten weliswaar enigszins anders, maar niettemin blijft bijvoorbeeld Wai Kai-Fai (°1962) één van die regisseurs die op het eveneens 41ste Hong Kong Film Awards – ondanks een 12-jarige hiatus – er in slaagt om bijvoorbeeld met zijn nieuwste prent DETECTIVE VS SLEUTHS (2022), niet minder dan elf nominaties binnen te rijven in allerhande categorieën. Het is dan ook niet elke dag dat Hongkong wordt overspoeld door een zodanige gewelddadige golf dat enkel kan worden opgelost door een voormalige politie inspecteur, die met zijn schizofrene afwijking de neiging heeft om met het hiernamaals te communiceren.  

Wedstrijdvraag

Samen met regisseur Johnnie To (°1955) – die onder meer Quentin Tarantino onder zijn fanbase mag rekenen – heeft Wai Fai-Kai in 1996 één van de meest succesvolle independant film studio’s van Hongkong opgericht. De firma naam kan zelfs worden beschouwd als een toekomstbeeld, maar over welke studio hebben we het hier?

U kent het systeem: wie als eerste het juiste antwoord geeft, heeft recht op een duo-ticket van DETECTIVE VS SLEUTHS . Een mailtje naar het onderstaande mailadres met daarop het juiste antwoord volstaat. Winnaars worden per mail op de hoogte gebracht.

mailto: svn@orangeelixirrecords.be

Meer info:

bifff.net

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: