Cat Flap #29: Live: Jimi Tenor + Milan W. + Afterparty Mo‘ Juice & Messias @ Sint-Joriskerk & De Studio, Antwerpen (14.10)

De Sint-Joriskerk op het Mechelseplein in Antwerpen lag eerder in het vizier van het rondtrekkend partyconcept From Italo To Disco (And Everything Else Funny) dat eerder bijvoorbeeld het festival Games of Tones geheel had uitgewerkt. Helaas dacht moeder aarde daar op dat tijdstip even anders over. Niettemin zijn we in een staat dat concerten stilaan terug op kruissnelheid beginnen te lopen en iemand die daar alvast zijn steentje mag toe bijdragen is niemand minder dan de Finse muzikant Jimi Tenor.

Met de opwarming van de aarde lijkt het onwaarschijnlijk, maar misschien lag er in de misty mountains in het onherbergzame Vikingland toch nog ergens een pak verborgen sneeuw. Het is namelijk al een tijdje geleden dat we nog van Jimi Tenor hadden gehoord en zoals U zich wellicht kan herinneren was dat ten tijde van de gloriedagen op het legendarische Warp Label een geheel ander verhaal. Denk maar aan zijn killer hit “Take Me Baby” uit 1994, maar Tenor heeft zoveel meer in zijn mars dan wat new wave-achtige kloontjes te produceren. Uiteraard zijn electronics zijn ultieme dada, maar minder bekend is dat Jimi evenzo een begenadigd zanger is en zowat elke vorm van fluit, alsook saxofoon bespeelt. En dan hebben we nog niet eens over zijn home-made rariteitenkabinet gesproken! Voor dit optreden heeft Jimi een speciale ambient set uitgewerkt die perfect past in het decorum van de prachtige Sint-Joriskerk.  

Milan W.

Milan Warmoeskerken zijn naam doet misschien niet onmiddellijk een belletje rinkelen, maar U mag gerust zijn dat zonder Milan W. het Antwerpse muzieklandschap heel anders zou klinken. Denk maar aan Flying Horseman, Kiss The Anus of a Black Cat, Condor Gruppe, Eriksson Delcroix, The Tone-Zones, Blackie & the Oohoos, Mitland Och Leo en uiteraard mogen we zijn eigen projecten Milan W. of Miles Away, etc niet vergeten. De lijst is schier oneindig. Scherend over zowel de zachte toppen van ambient-land om bij weg te dromen, alsook trappelend op de meer dynamische ritmes en texturen, blijft Milan Warmoeskerken één van die beter bewaarde geheimen in de Koekenstad. Benieuwd wat hij ditmaal heeft bekokstoofd om die Sint-Joriskerk alle eer aan te doen.  

Afterparty Mo’ Juice & Messias @ De Studio, Antwerpen (14.10 / 00h)

Wereldbekend in Gent & ver buiten de stadsgrenzen, smolten Mo Disko (The Glimmers) & Nico Juice (Juice Blenders) hun platencollecties samen tot één groot zwart muziekmeer waarin boringen naar nieuwe muzikale brandstof zowat onuitputtelijk lijken te zijn. Of het nu obscure 80ties Boogie, Future World Funk, Afrobeat, Italo, Chicago House of eender andere cheeky vorm van grooves is, deze twee heren draaien het door de blender als een regelrechte aanslag op uw brein- en heupwerk.

In het dagelijkse leven is mijn naamgenoot SvenDj Messias’ Mes één van de stuwende krachten achter deze (en talloze eerdere) evenementen en spint hij ter stressontkalking ook graag ook een plaatje (of meer) mee. Voor alle duidelijkheid mag U zijn aankondiging ‘Much ado about nothing, really’, gerust met een kilootje zout nemen, want zoals iedereen weet: Mess Is More!

Alle verdere info:

https://www.destudio.com/nl/project/jimi-tenor-live-milan-w-live-afterparty-djs-mo-juice-messias

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: