Saorstát #22: 13 Times Fest 2023 (Final Edition)@ Campus, Geel (13.05.2023)

Voor eventuele nieuwkomers herhaal ik even dat sinds mijn research voor het in de rubriek Urban Unrest Release #1 besproken filmboek EVIL SEEDS: THE ULTIMATE MOVIE GUIDE TO VILLAINOUS CHILDREN van Vanessa Morgan, onder meer triskaidekafobie een gevoelig punt is geworden. Nu was het hieromtrent nochtans een tijdje kalm, maar zoals steeds ligt een bepaald getal gewoon om de hoek te loeren en begint dan ook in je nek te hijgen wanneer je dit het minste verwacht. In dit geval zowaar vanuit de catacomben uit mijn eigen dorp Larum, alwaar in het kader van 13 Times Fest dus 13 bands aanrukken op deze 13de mei 2023.

Toegegeven, de kelder van Campus kan wel iets kan verdragen en dat zal ook Justin Broadrick beamen toen hij in 1990 met het legendarische Godflesh de sonische grenzen van Larum kwam aftasten annex verleggen. Specifiek deze show zou hij zich overigens later herinneren als: “The audience was stunned by the violent sound and seemed not very excited but Godflesh sold more T-Shirts than ever, strange people.” Geel in een notedop!

In dit sonische verlengde holde bezieler Nils Laureys (ex-Agathocles, nu Colère, die met hun van D-Beat vergeven Hardcore Punk het slot van 16.20-16.50 zullen forceren), die Geelse fundamenten dus nu voor de 13de maal verder uit met zijn tot voorheen tweedaagse festival volgestouwd met grind, crust, punk in al zijn vormen. Om de triskaidekafobie nog even te onderstrepen: voor de 13de maal op rij, het 13 Times Fest in de onderlaag waar het thuis hoort.

Dat ander Belgisch ongein Charkutterie, die met hun Kempische Heuvelrug Gorepunk annex hun ecologische bewustmaking dat gebruikte tampons bij het restafval horen, zullen het festival officieel om 13.13 openstampen. Dit in tegenstelling tot het evenzo Belgische Genocidal Terror, die met hun eigengereide Death Grind de afbraakwerken om 00.13 officieel lam leggen.   

Gemodereerd door de Nederlandse Azijnpissers, wordt specifiek tussen 18.45-19.25 meer dan voldoende ruimte gelaten voor de obligate gal-spuwende jankers & wankers onder ons, die weliswaar tussen 20.35-21.15 worden afgelost door de Hardcore Punk Noise Attack van landgenoten Seein’ Red.

Op verzoek van 13 Times Fest, brengen drie leden van Naked Ape (Thomas & Isaac als originele P.D. bezielers & Nikos van o.a. VRV, Vettige Kanarie, …) onder de noemer Oaltiet Doath een tribute aan Permanent Death. Sterker nog: schuif tussen 19.40-20.20 gerust mee aan tafel.  

Tussen 21.30-22.10 voorziet het Belgische SMÄRIS een potje punk-fusion-dancing, dat op zijn beurt door de brutale Anarcho Punk Crust Hardcore van het Amerikaanse Generation Decline tussen 22.25-23.05 wordt overgenomen.

De Digital Grind van het Franse Anal Geriatric Infection a.k.a. AxGxI (14.05-14.35), wordt vlot afgewisseld door de Death Grind of Street Metal van vrolijke Belgen en noorderburen als Punished Earth (15.35-16.05) of Throatstabber (14.50-15.20).

De Polonaise knallers van Tonnie Anders & T.A. Team zijn weliswaar cancelled, maar laat dat de pret niet drukken door de Goregrind van vrolijke Belgen Violent Encounter (17.05-17.35) en Dahmer Duck, die met een slot tussen 17.50-18.00 hun gehele show sneller zullen afronden dan dat U antidisestablishmentarianism vlot kunt uitbalken.   

Meer info:

https://www.facebook.com/events/873425650559067

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: