Cat Flap #75: Takkeherrie presenteert Unsane, Gnod & Harrga @ N9, Eeklo (05.05.2023) + Unsane + Adolina @ La Source Beer, Brussel (17.05.2023)

Ondanks het zeker niet de bedoeling is om steeds dezelfde artiesten de hemel in te prijzen maakt Svn’s UNSANE Vortex ook al eens uitzondering. Vaste volgers weten namelijk waarom het middelste gedeelte van de naam van deze webstek zo verkozen is, maar voor eventuele nieuwkomers wordt graag door verwezen naar de rubrieken Cat Flap #33 of Creative Inertia #10 (en bij uitbreiding Cat Flap #20) alwaar U mijn voorliefde voor Unsane kan terugvinden of bezieler Chris Spencer het gewoon zelf uitlegt.

Het is amper een half jaar geleden dat Unsane nog in de rubriek aangekondigde L’Epoque Floue #4 gesloten Magasin 4 en The Black Lab (Frankrijk) zich ongemakkelijk deed voelen, maar het is duidelijk dat Chris Spencer België niet kan missen. Niet één, maar zelfs twee shows staan op het menu. Tenzij er in tussentijd vanwege één of andere onverklaarbare mindflu een totale transformatie heeft voorgedaan, zet U zich beter schrap voor een potje oncomfortabel scheuren op tegendraadse, vuige, smerige, hoekige, wrange mindfucks! Nochtans zijn er tegenstanders (wat had je gedacht?!), vanwege de vernieuwde line-up niet hetzelfde niveau zou halen, maar vroeger was toch alles beter, right? Wrong, want sinds 2021 brengt Spencer via zijn hiervoor in het leven geroepen Lamb Unlimited label net de oude Unsane terug tot leven. Een Unsane die U enkel live kan gekend hebben, omdat dat materiaal via allerlei geharrewar met labels en bijbehorende beslommeringen het daglicht nooit heeft gezien. Kan U nog volgen: jawel, met een nieuwe line-up krijgt U dus de oude Unsane te horen en die knaagt, schuurt, bijt en pist op je kop alsof ze nooit zijn weggeweest!    

Ik heb het al zo vaak gezegd en zal het nog eens doen: GNOD = GOD! Ondanks de speciale module rond 25 years of Rocket Records stond GNOD tot mijn verbazing dit jaar niet op het in de rubriek Svn’s Essential Nine #35 aangekondigde Roadburn Festival (of toch niet op het festival zelf tenminste), maar ineens wel in Eeklo of all places. They must be an invasion! Gezien hun opstart als een 15 koppig sjamanistische zootje geregeld ongeregeld klopt dat nog ook. Anyway, gezien hun live shows steeds verschillend zijn, heeft omschrijven weinig zin, maar als één woord GNOD sinds hun ontstaan in 2006 hun zou samenvatten is het wel: I.N.T.E.N.S. Wel heel frappant dat ik er deze week nog werd aan herinnerd dat GNOD nog in de oude DNA heeft gestaan, et voila…

Vrienden van de poëzie komen naast het optreden van de in Cat Flap #72 aangekondigde Atilla The Stockbroker dan weer aan bod met Harrga. Meertalige cinematografische kruip-onder-je-vel- impulsen die recht je diep verscholen naar angsten en verschrikkingen grijpen en daarmee het hoofdingrediënt vormen van een ongezonde portie heksenmelk.

Meer informatie:

https://www.n9.be/nl/concerten/concert/unsane-gnod-harrga

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: