Saorstát 20: Dissonant Fest @ Jh Ifigineai, Merchtem (28.04.2023)

Eerlijk is eerlijk! Ik denk niet te overdrijven als ik stel dat een bijna vier decennia onafgebroken stroom concerten en dj sets, me op de vreemdste locaties hebben gebracht. Dat gaat van kelders naar zolders, van achterafzaaltjes naar jeugdhuizen, van kraakpanden café’s, campussen, spiegeltenten of modeshows, party’s op bus, trein, camion of schip, leegstaande of beschermde gebouwen, in bordelen tot kastelen, binnentuinen, rozentuinen, bossen, velden, moeras of weedplantages, dj-sets naar wat tot de beste concertzalen/kunsthuizen/festivals ter wereld wordt gerekend, helemaal tot één bepaalde in legendarische status gehulde Gentse thuisparty. In short: U kan het zo gek niet bedenken of ik ben er geweest of heb er het podium beklommen.

En toch heb ik mijn eigen grote verwondering nog nooit eerder gehoord van Jeughuis Ifigineai in Merchtem. Ik kan het zelfs amper uitspreken, maar toch kan dit festival dankzij tip van fellowDog Faced Herman niet genegeerd worden. Aangezien tijd in mijn nadeel werkt, wordt per uitzondering hun eigen aankondiging overgenomen, maar mij lijkt het alvast de moeite om de stap in dit ongewisse te maken.

Zoals aangekondigd in de rubriek Svn’s Essential Nine #10, knallen de Krautrockers van MOTOR!K er flink op los. Of zo heeft de in de rubriek Cat Flap #68 aangekondigde Barno Koevoet & De Duimspijkers pas nog brokken gemaakt op het Gentse Rougher Tougher festival. PS. Gezien de klachten maar blijven binnen sijpelen over hoe duur concerten zijn geworden: this one is totally free of charge!

Vrijdag 28 april: start 19.00

MOTOR!K (zie ook Svn’s Essential Nine #10: Roadburn 2022)

Belgium’s guitarist/synthesist Joeri Dobbeleir, also the song composer, together with Dirk Ivens – Guitar / FX ( known for his work with The Klinik and Dive amongst others) and drummer Dries D’Hollander are continuing to keep the instrumental Krautrock vibe alive…Ambient meets krautrock meets postrock meets shoegaze meets …… , MOTOR!K takes you on a compelling musical journey through sound from the seventies up till now.

DACHAU DAVID


Het project van Davy De Decker. je kan hem o.a. kennen als drummer van Sunpower en Star Visitors of als zanger bij Bezette Stad. Check alvast “Droeve Demo” op bandcamp.

COMBO INFERNAL


Belgische Noiseband met Atch (computer/electronics/basgitaar) en Gill (computer/guitar/visuals). They sound like a cross-over between noise and industrial music. Hun muziek kan je beluisteren op soundcloud, check ‘Atch’.

https://soundcloud.com/search?q=combo%20infernal

WOW

Het audiovisueel project van Gert Larivière (ex-Swaks, Isabella Bleeds, Horta’s House). Met soundscapes, pulserende ritmes, hyperventilerende beelden en op hol geslagen gitaren creeert hij chaos en melancholie. Industrial en electro gaan hand in hand met stonerrock en neoklassiek in een filmische trip.

Zaterdag 29 april vanaf 18u.

BARNO KOEVOET & DE DUIMSPIJKERS


is een attitude band met een flinke portie ADHD. Live lijken ze op een bende robuuste kinderen op een sugar rush. Met hun vettige baslijnen, snijdende gitaren en pompende drums knallen ze in zeven minuten een ep van 5 nrs bij elkaar. Finalisten Nieuwe Lichting 2023.

LeBLANC

Verfrissende Nederlandstalige hiphop op pompende new school beats. De jonge Brusselaar is bezig aan een steile opmars in het muzieklandschap. Verwacht je aan 100% jonge energie, gekruid met een sappig Brussels accent. LeBlanc experimenteert met hard two step ritmes en brengt zo de friste sound on the block. Finalist Nieuwe Lichting 2023.

MINIMAAL DISSONANT

presents EP release ‘Voices’!!

Mix van garage rock, vleugje punk en een snuifje cold wave, this is Minimaal Dissonant.

minimaal-dissonant.com

LUNATIC SOCIETY


Belgian ska-punkband uit Merchtem. Werd opgericht in 1992 met reeds vier albums achter hun naam.

EARLY PEDESTRIAN


Een 3 koppige Alternatieve Punk/Rock ’n Roll garage band uit Londerzeel. Furieus, energiek, ruw en ongeslepen. rechttoe rechttaan doorvlammen. Met zowaar een Nirvana-cover, meer moet dat soms niet zijn.

Time table: vrijdag 28 april


20.20-21.00: WOW
21.20-22.00: COMBO INFERNAL
22.20-23.00: DACHAU DAVID
23.30-24.30: MOTOR!K

Time Table: zaterdag 29 april

19.00 – 19.40: EARLY PEDESTRIAN
20.10 – 20.50: LUNATIC SOCIETY
21.20 – 22.00: MINIMAAL DISSONANT
22.30 – 23.10: LEBLANC
23.40 – 24.30: BARNO KOEVOET & DE DUIMSPIJKERS

Meer info:

https://fb.me/e/4rgBYf1mn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: