Cat Flap #74: Orange Factory presents Red Kite + Wheel of Smoke @ Jh Sojo, Leuven (29.04.2023)

Indien de keuzestress U teveel wordt in het huidige overweldigende aanbod happening stuff, maar wel een potje psychedelische fuzzy seventies rock kan smaken, dan ligt de oplossing voor de hand. U rept zich vanavond gewoon naar Jh Sojo waar Red Kite via zijn Belgische première, de heilige grond van Kessel-Lo zal ontwijden.

Question: kent U een grotere fan van met name Noorse prog jazz fuzz xprmtl rock dan de muzikanten zelf? Answer: Benny & Sara ofwel het kloppend hart van Orange Factory. Naar eigen zeggen werd Red Kite gespot tijdens het in de rubriek Svn’s Essential Nine #10 onder de microscoop gelegde Roadburn 2022, en kijk waar ze nu uit het niets plots staan te pronken.

De bandnaam geeft het zeker niet weg, maar Red Kite is niets minder dan een legering met leden van Shining, Bushman’s Revenge, Sunwitch en uit het ronduit magistrale Elephant9, die zoals sommigen zich misschien nog kunnen herinneren net voor de lockdown gewoon een tijdperk stomend like hell wisten af te sluiten!  

Wat U kan verwachten? Van hetzelfde laken een broek, al heeft Red Kite op zich een meer jazzy inslag in zijn genen. Geen paniek, met heavy prog, flaming fusion, flarden free-jazz & avant-metal als hoofdingrediënten, blijft het een uiterst explosieve groovy cocktail beyond sevenish! Het blijft werkelijk opmerkelijk hoeveel musick die Noormannen Torstein Lofthus (drums), Even Helte Hermansen (guitar), Trond Frønes (bassist) and Bernt André Moen (keyboard)  in één track weten te pompen. Draai bij pakweg “Morrasol” van het album APOPHENEAN BLISS (2021) de versterker op elf, en noem me gerust “Ptah, The El Daoud”!  

Nogmaals, wie deze atypische chemische reactie van steamroller rock, fringe dwelling jazz & surging psychedelica denkt aan te kunnen, lift his lazy ass right now!

Heel het gebeuren wordt vooreerst ingevet door de Leuvense spacerockers van Wheel of Smoke en daarna breed uitgesmeerd door DJ Cosmic Masseur.

Meer info:

https://www.facebook.com/events/5960515744069527/?ref=newsfeed

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: