Cat Flap #68: Pussy Gillette (Austin, Tx) & We Are The Astroid (Austin, Tx) @ Antwerp Music City, Antwerpen (07.04), Chinastraat, Gent (09.04) & Chaff, Brussel (10.04.2023)

Men zou nu toch verwachten dat men met het leidingwater van Antwerpen gebeiteld zit om just like that coked out te geraken, maar wat allemaal wordt toegevoegd aan het leidingwater in Austin, Texas heeft men het pure raden naar. Neem nu Pussy Gillette, dat is samengesteld uit één exemplaar uit het verleden van de Butthole Surfers, één exemplaar uit het verleden van Cherubs en daarnaast Blackula die bas en vocals in haar purpere bikini voor haar rekening neemt.

Anders dan je zou denken, valt hun muziek onder pretty straight forward garage punkrock, die laveert tussen de snedige tongval van de vorig jaar overleden Betty Davis (1944-2022) en de protopunk van MC-5. Fuzz noise rock met een dirty twist is namelijk wat die kruising zou opleveren en dat moet ook Bad Rope Records gedacht hebben als ze Pussy Gillette hun singles en albums uitbrachten. Nochtans ligt naast de humoristische noot, toch ook een politieke ondertoon. Zo zingt Blackula ter nagedachtenis van de door police brutality vermoorde George Floyd (1973-2020) bijvoorbeeld in de track “Walking Crime” het weinig aan de verbeelding overlatende: ‘You see me as a walking pig, but you’re just a pig to me!’

Punk is Dead! Long Live Punk!!!

Zoals aangekondigd in Cat Flap #65 stond Antwerp Music City amper twee weken geleden nog geheel na te gloeien van de passage van Rump State, Decimus & Carrageenan, of er biedt zich alras pas een boeketje real fuzz aan. Eerlijk is eerlijk, hoewel de band (not a person) Ed Hall reeds actief was sinds 1985, kwam ik er persoonlijk pas bij uit dankzij de Amerikaanse regisseur Richard Linklater (°1960), die Ed Hall liet opdraven voor de soundtrack van zijn geweldige tweede film SLACKERS (1990). Nog meer frappant: Ed Hall tekende net als The Pain Teens of Roky Erickson (1947-2019) zelfs een contract bij Trance Syndicate Records dat in datzelfde 1990 werd opgericht door Butthole Surfers drummer King Coffey. Vergis U namelijk niet, want ondanks de nogal gewoontjes aanvoelde bandnaam, knalde – if my memory serves me right – Ed Hall live zowel in het in de rubriek La Mirade Fuerte #6 aangekondigde naslagwerk THIS PLACE COULD BE YOUR LIFE over Het Lintfabriek & Effenaar wel degelijk de psychedelische pannen van het dak. Het was dan ook het Amerikaanse magazine Trouser Press dat Ed Hall bekroonde met de ‘Austin’s resident heirs tot the Butthole Surfers weird-rock crown’; toch niet bepaald de eerste beste diadeem, MOTHERSCRATCHER (1993) nog aan toe! Het is niet geheel duidelijk wie juist bij wie gespeeld heeft, maar vast staat dat ze uit dezelfde Texas redneck horse pile komen als The Butthole Surfers en dan kan je echt wel zeggen We Are The Astroid!

Meer info:

Pussy Gillette, We Are The Astroid + Dj Faster Pussycat @ Antwerp Music Center (07.04.2023)

https://www.facebook.com/events/1170227337008336?ref=newsfeed

Pussy Gillette, We Are The Astroid, Gros Couer, Batsmasher, Moar, Barno Koevoet & Ricky Bekstok @ Chinastraat, Gent (09.04.2023)

https://www.facebook.com/events/917214726146370?ref=newsfeed

Pussy Gillette, We Are The Astroid @ Chaff, Brussel (10.04.2023)

https://www.facebook.com/events/558863422734109?ref=newsfeed

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: