Cat Flap #64: Black Moon Circle, Bismut, Shift @ Sojo, Leuven (25.03.2023)

Wanneer de naam Tomas Järmyr valt, zal waarschijnlijk niet iedereen onmiddellijk van zijn stoel schuiven. Nochtans is deze Zweedse drummer er eentje om steil van achterover te slaan. Of het nu gaat over heavy rock, grindcore of improv: geen roffel is hem te min. Wie bijvoorbeeld aanwezig was op het in de rubriek Jub #5 besproken 25-jarige jubileum van Orange Factory, heeft namelijk al prijs tijdens die ronduit sublieme passage van Motorpsycho. Of wie weet was U wel op één van de vroegere passages van het Zweedse MoE, of het Italiaanse ZU in de helaas in de rubriek L’ Epoque FLoue #4 besproken voorlopige sluiting van Magasin 4. Alsof dit al niet voldoende zou zijn, heb ik nog niet eens zijn andere bands vermeld: Sunswitch, Barchan, The Void of Expansion, The Maxx, Pet Zoo, Forræderi, WERL of ons eigenste in de rubriek Svn’s Essential Nine #10 aangekondigde YODOK III en het Noorse Årabrot op Roadburn 2022. Maar terwijl wij hier onlangs zelf bijna aurora borealis live konden meemaken, tekent Tomas in de Sojo dus present met Black Moon Circle. De cirkel is rond!  

Wie ook geen onbekende is op festivals kaliber Roadburn, Desert Fest of zelfs als opener voor de finale editie van Yellowstock (2019), is het Nederlandse Bismut. Tegenwoordig komen ze met de fiets naar optredens, maar dat wil niet zeggen dat ze daarom aan intensiteit inboeten. Dit album dateert alweer van 2018, maar nog steeds SWERTPUNKT ten voeten uit!

Aan het locale Shift de eer om de boel naar goede gewoonte los te trappen.

Meer info:

orangefactory.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: