Cat Flap #62: Hot Garbage / De Regering van Treffelijke Zaken + Dj Grot Modder @ De Roes, Gent (23.03.2023)

Het kan een gedachte zijn, maar sinds de tijdelijke sluiting van het in de rubriek L’ Epoque Floue #4 besproken Magasin 4, vertoef ik de laatste tijd precies vaak terug in de letterlijke onderbuik van mijn geliefde musickness. Mij hoort U echter niet klagen, want is het niet in deze underground waar we huid en brein het liefste muzikaal laten verschroeien? Zijn hier niet zowat alle sub-genres geboren, scheefgegroeid en gemuteerd tot onze geliefde dwarshoekige stoorzender? En laat een band als Hot Garbage dan ook het geknipte voorbeeld zijn om dit bestaansrecht-der-onrust in het kwadraat te laten rondhorten tot die disharmonische moleculen pas echt vierkant draaien.

De swampy psychedelics van deze Canadezen etaleren namelijk een soort trapezium eclecticisme dat nergens beter chambreert dan waar het au found thuis hoort: six feet under! Waar anders wroeten, botsen en cumuleren zich al die rauwe invloeden als repetitieve kraut & stomende postpunk met daarrond fluwelen jaren zeventig melodieën gedrapeerd, beter dan in een kelder met metersdikke muren? Zowel The Cramps, Suicide of Iggy kunnen hun oortjes vanuit hun persoonlijke kruipkelder in een knoop plooien! Dolletjes!!!

Er zijn de laatste jaren al veel originele bandnamen gepasseerd, maar als we al eens een prijs mochten uitreiken dan hebben we hier een winnaar: De Regering van Treffelijke Zaken! Schttrnd!!! (Moesten ze nu nog De Regering van Voortreffelijke Zaken noemen; ik richtte terstond een politieke partij op, want daar kun je nu alleen toch maar op stemmen?!) Enkel de geboorte al van dit zootje ongeregeld is er eentje om van te kwijlen. Al dan niet illegaal zit je daar dan in de zomer van 2020, in een Gentse living met daarin toch niet een aantal instrumenten zeker. ‘Hey, wat denk je van deze riff? Mmhh, wat denk je van dit ritme? Wauw, is dit een leuk baslijntje?’ Veel organischer kom je dingen toch niet meer tegen en daarmee dekt de bandnaam nu eens Voortreffelijk (wink wink, nudge nudge) deze hele lading fuzzy lo-fi-shizzle, die spookrijden op de fiets-o-strade als hun onbedoelde handelsmerk beschouwen.

Zet daar dan nog een dj bij onder de naam Grot Modder and this truly stinks like a floggin’ party! PS just remember peepz, what happens at De Roes, stays at De Roes!

Meer info:

https://www.facebook.com/events/741596647042378/?ref=newsfeed

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: