First Come, First Served #8: Offscreen Film Festival 2023 – 6 x Giveaway Duo Tickets @ Different Locations, Brussel (08.03 – 26.03.2023)

Dat het vooralsnog onmetelijke universum al sinds mensenheugenis tot de verbeelding spreekt, behoeft waarschijnlijk geen betoog. Als kind van de jaren zeventig zijn de meeste van mijn generatiegenoten dan ook opgegroeid met films en series als onder meer METROPOLIS, DOCTOR WHO, STAR TREK, PLANET OF THE APES, SOLARIS, STAR WARS, , WESTWORLD, BATTLESTAR GALACTICA, TRON, ALIEN; E.T. , 2001, A SPACE ODYSSEY of wie kent nog de naar mijn bescheiden mening zwaar onderschatte serie BLAKE 7? U begrijpt misschien ook mijn verbazing toen plots The Beasty Boys op de radio weergalmde tijdens James T. Kirk’s joyride met een geleende “Red Corvette”. (Vreemd genoeg niet met “Intergalactic” (1998) dat nochtans samples uit THE TOXIC AVANGER (1984) en FROM BEYOND (1986) bevat en waarvan de videoclip een rechtstreekse ode is aan de Japanse Kaijufilms (monsterfilms) met bovendien een dikke knipoog naar de laatste aflevering van de Japanse Mangaserie GIANT ROBOT. Voor de diehards: de eerste sample is respectievelijk genomen uit een interpretatie van Rimski-Korsakovs (1844-1908) arrangement van Modest Moessorgski’s (1839-1881) symfonische gedicht EEN NACHT OP DE KALE BERG (1886), terwijl de tweede sample werd geplukt uit de bewerking van Rachmaninovs (1873-1943) “Morceaux de Fantaisie, Prelude in cis mineur” (1892) door filmcomponist en exotica pionier Les Baxter (1922-1996). Om toch nog eens te onderstrepen dat de heren Beasty’s hun samples uiterst zorgvuldig selecteerde.)  

Wedstrijdvraag 2:

Quite an experience to live in fear, isn’t it? That’s what it is to be a slave’

In dit digitale tijdperk is het metalen robot-prototype an sich echter stilaan naar de achtergrond verdrongen en belichaamt A.I. (Artifical Intelligence) het nieuwerwetse warme water. Zoals aangekondigd in de rubriek Svn’s Essential Nine #30 wordt tijdens deze 16de editie van Offscreen Film Festival, de zo bestempelde derde golf ingezet met de directors cut van Ridley Scotts BLADE RUNNER (1982). Die op zijn beurt dan weer is gebaseerd op Philip K. Dicks (1928-1982) science fiction klassieker DO ANDROIDS DREAM OF ELECTRIC SHEEP (1968), waarin de relatie tussen mens, robot en potentiële in-betweens wordt onderzocht.

Onder het motto ‘Menselijker dan de mens’ produceerde de Tyrell Corporation de meest geavanceerde androïden, die als replicanten van de Nexus-6 generatie werden geklasseerd. Tegen alle logica in rebelleren vier afvallige replicanten echter tegen hun opgelegde taken en onder leiding van de replicant Roy Batty gaan ze op zoek naar hun vader Dr. Eldon Tyrell. Met zijn in wezen ongepermitteerde reflectie: ‘I’ve Seen Things You People Wouldn’t Belief’, beitelde de superieure Batty gelijk één van de meest iconische zinsnedes uit de sci-fi-noir voor eeuwig in de marmeren filmgeschiedenis.

Hoewel de nominatie voor de Saturn Award niet werd verzilverd, werd de replicant Roy Batty op een ronduit memorabele manier neergepoot door deze helaas op 19 juli 2019 overleden Nederlandse acteur.

Wat is zijn naam?   

U kent het systeem: wie als eerste het juiste antwoord geeft, mag een duoticket kiezen uit onderstaande selectie van een aantal films die deze week worden vertoond. Een mailtje naar onderstaande mailadres met daarop het juiste antwoord, uw mailadres en uw voorkeur voor een filmvertoning volstaat. Winnaars worden per mail op de hoogte gebracht.

Succes!

Cronologisch aanbod duo-tickets part II:

Metoroporisu @ Cinematek (21.03 / 19.OO)

Ghost in the Shell 2: Innoncence @ Cinematek (21.03 / 21.O0)

La Mort Trouble @ Cinema Nova (23.03 / 21.30)

Skinamarink @ Cinema Nova (24.03 / 19.00)

Piaffe @ Cinema Nova (24.03 / 21.30)

Death Machine @ Cinematiek (24.03 / 19.00)

mailto: svn@orangeelixirrecords.be

Alle verdere info: offscreen.be

Join The Cult!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: