Cat Flap #57: Everything UK presents Mr. Scruff + Liquid Brother @ Vooruit, Gent (24.02.2023)

Spoiler alert: ‘Opgepast! Bas-Alarm!’

In het verleden werd het dolgedraaide publiek in de Gentse Vooruit talloze malen gewaarschuwd voor een opkomende bass-explosie via zelf gecreëerde animaties. Dragers van de badges – of aanwezigen op vorige passages – zullen beamen dat deze tot op heden geen losse flodder bleken te zijn. Sterker nog: potato style time!!!

Connaisseurs weten genoeg: hoewel Andrew Carthy (°1972) hoogst waarschijnlijk hoge ogen zal trekken met al die fratsen dat er na Corona allemaal met zijn vaste Gentse honk zijn uitgestoken: Mr. Scruff will enter the building once again en het zal niet voor zijn eigen geproduceerde thee zijn.

Zoals besproken in Svn’s 2021 Chapter I: Top 51 Concerts (Part II) stuwde Mr. Scruff op een zwoele zondagnamiddag het aanwezige publiek op Horst Festival (2021) naar een exquisite dansbelevenis. Het handelsmerk van het Britse Ninja Tune label is van in het prille begin grensverleggend geweest, maar de lijn tussen house, latin, jazz, afro, reggae, hiphop, dubstep, broken beats of UK Bass is zelden zo dun geweest. In zijn urenlange dj-sets rijgt Mr. Eclectic namelijk alles wat nog maar een beetje rammelt – en klettert – ragfijn aan elkaar.

Sterker nog: hij verzint er ook nog animaties bij die ondertussen één zijn verworden met zijn duizend-en-één-stijl. Samen met het in Cat Flap #26 aankondigde Condor Gruppe, behoort zijn ode aan Moondog’s “Bird’s Lament (In Memory of Charlie Parker)” tot mijn persoonlijke favoriet. Het kon natuurlijk niet uitblijven, maar ondertussen is er op zijn beurt – van de hand van Dekmantel (Selectors) – zelfs een mini-docu over the man from Madchester.

Veel woorden moeten we niet vuil maken aan deze tunrtable wizard, want de aangekondigde vijf uur durende dj-set is misschien niet zijn record, maar geloof ons vrij: it will wobble your legs.

In short: ladies and Gents, put on your danceshoes and keep it unreal…

Als Mr. Scruff vanaf de deuren openzwaaien, zo rond een uur of drie uiteindelijk zijn laatste plaatje zal opleggen, neemt zijn Gentse homie Liquid Brother de twee geluidswielen over. Gentenaars weten opnieuw genoeg, want samen met zijn Solid Sister presenteert Liquid Brother al sinds 1999 zijn programma Gravity Grooves / 40 Fingers Cartel op Urgent.fm. Voor diegenen die het nachtleven prefereren, draait Liquid al minstens even lang plaatjes in zowat alle uithoeken van Gent en dat zijn er veel meer dan U zelf kan vermoeden. 

Alle verdere info:

https://www.democrazy.be/agenda/2539-mr.-scruff-all-night-long/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: