Cat Flap #56: Shit & Shine, Bear Bones Lay Low + Dr Green @ De Roes, Gent (24.02.2023)

Remember, remember the Fifth of November,
The Gunpowder Treason and Plot,
I know of no reason
Why the Gunpowder Treason
Should ever be forgot.
Guy Fawkes, Guy Fawkes, t’was his intent
To blow up the King and Parli’ment.
Three-score barrels of powder below,
Poor old England to overthrow;
By God’s providence he was catch’d (or by God’s mercy*)
With a dark lantern and burning match.
Holla boys, Holla boys, let the bells ring.
Holloa boys, holloa boys, God save the King!
And what should we do with him? Burn him!

Weliswaar een paar eeuwen later nadat de Britse dichter John Milton (1608-1674) zijn als uiterst subversief beschouwd gedicht IN QUITUM NOVEMBRIS (1626) schreef aan de Universiteit van Cambridge, maar daarom niet minder explosief,  werd Dj SVN door Some Noise & Soundcute op vijf november in 2018 in Brussel uitgenodigd om de muzikale omlijsting te verzorgen bij de post-mafte van Shit and Shine. Aangezien ik persoonlijk verliefd werd op de Shit and Shine interpretatie van industrial kraut noise via het nog steeds onklopbare LADYBIRD (2005), zei ik maar wat graag HELL YEAH!!!

Wat ik toen echter nog niet goed had begrepen, was dat Craig Clouse werkelijk tussen alle muzikale richtingen laveert. Wat op zijn beurt dan weer iets totaal anders teweegbrengt dan bijvoorbeeld concerten waar soms tot tien drummers in je gezicht worden geramd. Naast zijn post-alles zoals kraut, industrial, noise of zelfs een popkant, hanteert dit Texaans sujet ook digitalism met de nodige humor. Hoe anders verklaart U de bandnaam om maar iets te zeggen of songtitels als “Cunts with Roses”, “Toilet Door Tits”, “You’re Lucky to Have Friends Like Us” of the absolute killer “Find Out What Happens When People Start Being Polite For A Fucking Change”?

Laat dit ongeleide projectiel, net de kracht van Shit & Shine zijn, want men weet nooit wat te verwachten en dat mag U letterlijk nemen. Voor de die-hards wordt Craig Clouse eind april opnieuw uitgenodigd om een tweedaagse vol maftness in elkaar te boxen in Cafe Oto in Londen, maar laten we eerst zien of de kelder van de Gentse De Roes deze nacht vlotjes zal overleven.

Kraak-liefhebbers kennen Bear Bones Lay Low als Ernesto Gonzalez, de Venezolaan die al meer dan een decennium vanuit zijn verbrusseleirste heimat zijn experimentele elektronische sounds de kosmos instuurt. Gebruikmakend van zowel elektronische als akoestische klanken in een web van onaardse geluidslagen, smelten rituele elementen samen in een repetitieve extase. Net als Shit & Shine speelt Bear Bones Lay Low nooit hetzelfde, maar mondt meestal wel uit in een onheilzame dystropicale wereld.

Afterparty Dr. Green, die in het begin van het jaar onder meer mee verantwoordelijk was voor de meest Black X-Mas sinds tijden.  Always a Green surprise by the Dr, dus drie onbestemde zielen in één groezelige Gentse kelder? Dan kan nooit goed gaan, dus waar wacht U nog op misschien?

Alle verdere info:

https://www.facebook.com/events/1178964219412363/?ref=newsfeed

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: