Cat Flap #49: Closing Party presents BTH & von Stroheim @ Magasin 4, Brussels (19.01.2023)

Indien één van de meest legendarische clubs uit onze Belgenhaspel uiteindelijk moet wijken voor bouwplannen en/of kwaadwillige buren, dan zie ik het als mijn plicht om aan de laatste stuiptrekkingen extra aandacht te geven. De afgelopen weken kregen de bouwfirma’s echter al hulp tijdens de afbraakwerken van onder meer punkveteranen Total Chaos, of werd een mis opgedragen door de in rubriek Cat Flap #47 aangekondigde hogepriesters Year of No Light & Aluk Todolo. Ditmaal wordt echter in eigen land gekeken om deze taak te vervullen.

Enter:  

BTH (BE)

Wat als een caleidoscopisch kwintet uit bands als Martians Go Home, Noise Gate, von Stroheim of Dassin’s Brothers wordt samengesteld met een gemeenschappelijk doel voor ogen? Gewapend met hun instrumenten als artillerie en de taal van de vijand totaal misbruikend om de gehoornde Phuket boomhagedis (a.k.a. punkhagedis) bij zijn stengels te vatten, wordt de waarschuwing van de nakende verwoesting der aarde heel serieus genomen. Niet voor gevoelige zieltjes dus, maar zijn pakweg Klingons dat wel misschien?

von Stroheim (BE)

Als jarenlange vrijwilligster is Dominique Van Cappellen-Waldock niet bepaald een onbekende in Magasin 4, waar ze overigens vaak haar artistiek ei kwijt kan. Zo trad de in Londense punkholen als Marquee of London Hall opgegroeide Dominique, in het verleden reeds aan met Keiki of Baby Fire. Vooraleer echter het muzikale woord te laten aan het in de rubriek Cat Flap #50 aangekondigde Fleur de Feu, is het eerst de beurt aan von Stroheim. Dit Brusselse trio heeft namelijk een nogal ongewone bevalling achter de kiezen. Helaas zal hij het nu wel vanuit het muzikale walhalla moeten volgen, maar niet iedereen botst op een verloren Brusselse maandag zomaar op Ronnie James Dio (1942-2010). Correct, de voormalige zanger van Rainbow, alsook ad interim bij Black Sabbath. Meer belangrijk: Dio luisterde naar de eerste demo van von Stroheim en dat beviel hem zodanig dat hij niet anders kon dan zijn meest motiverende puppyblik op te zetten. Gehuld in smoking en avondjurk en dialogen zingend die geïnspireerd zijn op film-noir-gangster-movies uit de jaren ’40 en ’50 uit vorige eeuw, zou von Stroheim met hun cinematografische imago zowel passen als support van pakweg een Lydia Lunch, alsook Goblin. Nieuw werk is in de maak, maar weet alvast dat von Stroheim vaak wordt bejubeld als PJ HARVEY SINGING WITH BLACK SABBATH en dat mag gerust als compliment gelden.

Alle verdere info:

magasin4.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: