Cat Flap #35: Soundcute x Rumsteek presents Sven Kacirek & Fhynyue Gao, Junee & Citron Citron @ Haekem, Brussel (04.11)

Het moet gezegd! Hoewel reeds een klein decennium actief op het gebied van experimentele muziek, is het onwaarschijnlijk hoe café Haekem er in slaagt om zulk een goed bewaard geheim te blijven in hartje Brussel.  Zoals aangekondigd in Cat Flap #32 & Cat Flap #34 speelden onder meer recent Halfgeleider en Orryelle er nog, maar ook deze editie kunnen onder meer theremin-liefhebbers hun duimen alvast beginnen af te likken.

Sven Kacirek & Fhunyue Gao

Zoals aangekondigd in Saorstát #12 betoverde Nils Frahm in het kader van Nuits Sonores recent de Brusselse Bozar nog, maar wat als Sven Kacirek één van zijn muzikale collaboteurs blijkt te zijn? Op zich gevestigd in Hamburg, maar opererend van Duitsland tot Kenya, heeft deze muzikant reeds vele watertjes doorzwommen. Dat kan ook niet anders als je op je palmares muzikale ontmoetingen met goed volk als Shabaka Hutchings, Marc Ribot, Ogoya Nengo, Hauschka of John McEntire mag afvinken. De Zwitserse muzikant Gao, die vaak samenwerkt met onder meer Annalena Fröhlich en Thom Luz, is als performer en regisseur op zijn beurt dan weer actief in meerdere disciplines. Als lid van de muzikale associatie Bongo Joe, speelt Gao over gans Europa, maar ondanks het artistieke verschil in concept, gaat Fhunyue Gao nu via »HOYA« een muzikale dialoog aan met Sven Kacirek. En niet bepaald de minste:

Theremin | Buchla synthesizer | piano | marimbas | drums | percussions | electronics

Junee

Een andere bezielde ontmoeting tussen een viool, twee stemmen, twee synthesizers en een theremin kan U vinden in Junee. Wat begon als een intieme zoektocht inzake een duo-formatie, week gestaag uit naar een imaginair landschap waar soms het kosmische dan wel het obscure hun stempel drukken op scharnierpunten tussen experimenteel en pop, of op de tussenwereld tussen melodische verhaallijnen of onbestaande locaties en onbestemde kraakgeluiden.

Theremin | violin | synthesizers | vocals

Citron Citron

Van het feit dat er vanuit Zwitserland meer goede muziek komt dan alpenhoorns, hoeft U ondergetekende niet te overtuigen. Zo leeft er in Genève alleen al een heuse alternatieve scene en hoewel bedacht met dergelijke uitspraken, zou het eens kunnen dat U van Citron Citron binnenkort wel wel eens meer zult horen. De bandnaam is een ode aan hun overleden poes Citron ,wat de soms dromerige of poëtische, dan weer boze teksten verklaart en zal nu dus verder leven in de versmelting van de (improvisatie) werelden die Citron Citron reeds deelde met Burning Spiaggia, Pyre Musik Mïzik, Augustin en Zoé. Weliswaar met de bedoeling om meer intimistische en persoonlijke muziek te gaan componeren. Het debuut CHAGRIN BLEU is nog maar net uit op Bongo Joe Records en weegt nachtelijke melancholie af tegen een vlucht onder de zon. Een album op de grens van ambient, middeleeuwse chants en kamerpop, dat ontaardt in songs met transcendente refreinen, romantische, synthetische klaagzangen die worden gedragen door groove box-achtige ritmes.

Alle verdere informatie:

https://fb.me/e/9OIbfCbWo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: