Cat Flap #34: Soundcute x Silken Tofu presents Orryelle, Rinorrcius, Filip Gheysen Live + European première One night expo Melissa Shemanna & Orryelle @ Haekem, Brussel (03.11)

Alchemicaloteers opgelet! In samenwerking met Silken Tofu presenteert Soundcute een avond die ongetwijfeld zal bezwangerd worden door sacrale, mythische, esoterische & sjamanistische zaadcellen. En waar beter een dergelijke vruchtbare sabbat te houden dan in het unieke café Haekem dat zich al meer dan een decennium verborgen houdt in hartje Brussel. Zoals aangekondigd in Cat Clap #33 leende het keldersegment zich uitstekend om bijvoorbeeld de modulaire klanken van Halfgeleider van een nieuwe dimensie te voorzien. De hoofdbrok van vanavond wordt verzorgd door opgerezen entiteiten uit het Land-Down-Under, maar zal voor deze gelegenheid live worden bijgestaan door verschillende Belgische muzikanten.

Europese première: Melissa Shemanna presents THE INTERACTIVE WOMB

Voor de eerste keer in Europa presenteert Melissa Shemanna haar THE INTERACTIVE WOMB; een zogenaamde Place-in-Space die is ontworpen om het absolute NIETS te ervaren. Om onthechting met de Oude Realiteit te stimuleren, werd hiervoor een biologische ruimte gecreëerd met naast sacrale, binaurale nummers, noise frequency composities, asynchrone kleurlichten en draagbare stroboscopen (1-15Hz), ook een speciaal parfum werd vervaardigd. (Wat een beetje bizar is, want in een vorig leven heeft ondergetekende ditzelfde concept in grote lijnen ooit ook gecreëerd voor een schoolproject. Al zeg ik zelf dat het resultaat er best mocht zijn, plotsklaps werd ik gestigmatiseerd als de zoon van de duivel.) Door middel van haar zogenaamde MythOneiric paintings aan te bieden (zijnde haar grootschalige olieverf en tempera schilderijen vol mythische, visionaire verhevenheid) gaat de opbrengst van verkochte originelen en gesigneerde prints naar The Honeybee Temple Arts Foundation. www.honeybeetemple.org

Europese première: Orryelle presents HERMES

Orryelle Defenestrate-Bascule is oorspronkelijk een Australische kunstenaar, atypische beeldhouwer, schrijver en allround performer, die overigens al geruime tijd in zijn zogenaamde Le Chalet Crepuscule verblijft. Een Saorstát (ofte vrijplaats) ergens diep in de Ardennen waar Orryelle naastig werkt aan de vervolmaking van een esoterisch beeldenpark waar jaarlijks Samhain wordt gehouden. Zwaar beïnvloed door Oosterse mythologie, esoterisme, rituelen, spiritualisme, magie & alchemie komt zijn werk tot uiting door het gebruik van verschillende media. Denk aan schilderijen, prints, tarot, schrijven, juwelen, sculpturen, film, geluid & performance art; of beter nog: een mix van dit alles. Check bijvoorbeeld zijn alchemistisch schaakbord of dito beeldmateriaal en installaties dat Orryelle gebruikt in zijn verschillende sjamanistische theaterproducties. Of wat te zeggen van zijn rijkelijk van illustraties voorziene boekenserie: CONJUNCTIO (2008), COAGULA (2011), SOLVE (2012) & DISTALLATIO (2015), dat door Fulgur Limited in de UK werd uitgegeven. Ook Orryelle presenteert voor de eerste maal in Europa nieuw werk in hout, klei, zilver en potlood, of zo wordt hij bij zijn nieuwe muziekvideo HERMES live bijgestaan door klank en dance.   

RINORRCIUS Live

Experimenterend met improvisaties tussen elektronica en neoklassiek, smelten rituele ambient soundscapes samen om de paganistische oorsprong te vieren van de mythe van de heksen-god met de oplichtende fakkel tussen het gewei op dat hoofd. Dit eerste deel van live wyrd music komt op rekening van RINORRCIUS; zijnde: Rinus (frequencies), Orryelle (vocals & geloopte viool) & FX en Lucius (theremin) Leve Sint-Hubertus!

Filip Gheysen (B)

Al evenzo komende uit een gebied van saga’s en legendes, zal de Gentse Filip Gheysen deze nacht aanvullen met zijn passie voor geluid en experimentele muziek. Als audio & video artiest zijn Gheysens soundscapes steeds onafscheidelijk verbonden met zijn visuele kunst, die hem steeds dieper stuwt in zijn grafische ontwikkeling.

Alle verdere info:

https://www.facebook.com/events/1115394245780096/?ref=newsfeed

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: