Frisky #6: Vanessa Morgan presents lecture from EVIL SEEDS – THE ULTIMATE MOVIE GUIDE TO VILLANIOUS CHILDREN @ Razor Reel Flanders Film Fest, Brugge (28.10)

Wie Halloween zegt, zegt automatisch griezel en gruwel. Check! Zoals U al kon afleiden uit het diepte-interview in de rubriek Creative Inertia #6, waarin schrijfster Vanessa Morgan me uitnodigde om in Duiveltjes (jawel, het bestaat) haar diabolische inborst ritueel bloot te leggen, lijkt niemand meer geschikt om een heus Halloween-aperitief in te zetten. En laat net deze malende hersenspinsels in daden omgezet worden op het nu lopende Razor Reel Flanders Film Fest in Brugge, die maar wat graag een EVIL SEED planten in hun moestuin van de betere genrefilm.

Hoewel haar hybride heksenbezem moet opladen vanwege de nachtelijke terugvlucht van het Sitges Film Fest in het normaliter zonnige Catalonië, wordt Vanessa Morgan – zoals U kon lezen in de rubriek Svn’s Essential Nine #22, na eerdere seizoensinvitaties op onder meer het But Film Festival (Breda), of als special guest op Scare-a-Thon Film #16 presents TITANE (zie ook Cinematic Conundrum #3), of als jurylid ‘Korte Films’ op het zevende Aaaargghhh Retro Film Festival in Namen – nu ook uitgenodigd als special guest op de vijftiende verjaardag van het Razor Reel Flanders Film Fest in Brugge.

Programma:

18:00 Lezing door Vanessa Morgan uit EVIL SEEDS – THE ULTIMATE MOVIE GUIDE TO VILLANIOUS CHILDREN (2021)

Geruggensteund door een selectie snaps met obscure rariteiten, zal Vanessa Morgan vanavond uw gids zijn doorheen het cinematografische land der gruwelkinderen.   

Ave Satani!!

2O:00 Inleiding door Vanessa Morgan: THE OMEN – Richard Donner (1976)

Once Again, Damien has entered the building!!!

Wie THE OMEN (1976) van Richard Donner recent op de BBC heeft gemist, is in zijn voordeel vanwege deze herkansing op het grote doek. Speaking of the devil: dankzij mijn contributies aan dit filmboek EVIL SEEDS – THE ULTIMATE MOVIE GUIDE TO VILLANIOUS CHILDREN betreffende Dominique Othenin-Girard’s THE AWAKENING IV (1991) en het latere THE OMEN 666 van John Moore (2006), werd ik zelf geconfronteerd met hoe consequent mijn hexakosioihexekontahexafobie maar blijft aangezwengeld worden. Wie graag te weten komt wat in filmjargon staat neergebeiteld als The Omen’s Curse, of waarom destijds de impact van deze originele THE OMEN (1976) zo immens groot was dat het gewoon de verkoop van de bijbel naar ongekende hoogtes stuwde, rept zich vandaag naar Razor Reel of schaft zich het boek aan uiteraard.

22:15 Inleiding door Vanessa Morgan: THE CHILDREN aka THE CHILDREN OF RAVENSBACK (1980) – Carlton J. Albrights.

You mean I roll all the way down here, and you won’t even kiss me?

In Urban Unrest #1 gaf Vanessa Morgan al aan dat Carlton J. Albrights THE CHILDREN OF RAVENSBACK (1980) aka THE CHILDREN alvast tot haar eigen favorieten behoort. Bijgevolg moest ze niet lang twijfelen welke film te vertonen. Tip: Kraftwerk “Radioactivity”

Alle verdere info:

https://www.razorreel.com/vr-28-okt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: