Frisky #5: Hnita Jazz Bricks goes digital: playlists featuring Dj SVN, Christian Legrand & Jimbo Jones

We moeten U waarschijnlijk niet vertellen dat jazz een ontembaar muzikaal beestje is? Zoals aangekondigd in Saorstát #10 draait de openingsweek effectief op volle toeren en zijn zo goed als alle betalende concerten uitverkocht. Gelukkig kan U op 1 oktober nog terecht op de gratis Hnita Jazz & Dance Bricks, waar U voluit loos kan gaan op het zwarte goud dat DJ-veteranen Dj SVN, Christian Legrand & Jimbo Jones uit hun platenkasten zullen toveren om de nacht al dansend uit te dagen tot ze niet meer kan.

Nu mag men nog zo goed afspreken met zowel bouwondernemingen, stedelijke diensten, of de crowdfunders, een renovatie – of in het geval van de voormalige Hnita-Hoeve: een ware resurrectie – is nooit een pretje. Ergo, schrijf die vooropgestelde planning maar op je buik, want er loopt sowieso dan ook iets mis. In het geval van deze vooropgestelde heropbouw kwamen de COVID-19-restricties echter als een verdoken geschenk. Uiteraard niet in de zin dat mensen zomaar besmet mogen neervallen, maar wel vanwege de tijd die hierdoor werd gecreëerd om gestaag verder te werken aan de transformatie in Hnita Jazz Club. Om zich in afwachting van de fysieke opening alvast digitaal te profileren met naast een digitnieuwe website, werd ook het plan opgevat een digitale aanwezigheid op voorhanden streamingsdiensten te veroveren. 

Bijgevolg werden deze platenruiters geëngageerd om elk een unieke playlist samen te stellen, die zowel het rijke verleden, het temperamentvolle heden, maar ook de onvoorspelbare toekomst van de Hnita Jazz Club weergeeft. Zowel Dj SVN, als Christian Legrand of Jimbo Jones plooide hun jazzcollectie binnenste buiten en hun interpretaties hieromtrent werden in een zogenaamde playlist gegoten. Sterker nog: deze playlists werden zelfs voor een korte tijd als een unieke gimmick aangeboden, maar zoals dat zo vaak gaat was dit 7” singeltje helaas in een mum van tijd uitverkocht. Conform aan het huidige digitale tijdperk kunnen diegene die naast de fysieke weergave van deze playlists hebben gegrepen, gelukkig nog altijd onbeperkt luisteren en zoals dat tegenwoordig hoort liken op onderstaande links.   

Veel plezier met:

Hnita Jazz Bricks Part 1 – 3 feat. Dj SVN, Christian Legrand & Jimbo Jones.

Dj SVN’s Ascensional Hnita Jazz Bricks

https://open.spotify.com/playlist/0amKQz09Vmc7h5lxVdqppW?si=e39507fa26c945f4&fbclid=IwAR02L0XZz79qMpSUFtbAq3NbEsy8GkRnR842w_deb6z7s67ewFUBgMi9Hic&nd=1

Christian Legrand’s Underground Hnita Jazz Bricks

https://open.spotify.com/embed/playlist/6Cbukp09L0PiQuaD4HBEnp?utm_source=generator

Jimbo Jones’ Groovy Hnita Jazz Bricks

https://open.spotify.com/embed/playlist/06PFCvgirZXlDh5u6D5mkB?utm_source=generator

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: