Cat Flap #27: Jardin Guislain presents Seraphine Stragier & Florejan Verscheuren @ Museum Dr. Guislain, Gent (17.09.2022)

Indien één van mijn persoonlijke favoriete musea naast haar veelal verbluffende tentoonstellingen, nu ook concerten begint te organiseren, zie ik het haast als mijn plicht om te helpen hier wat ruchtbaarheid aan te geven.

Zoals besproken in Svn’s Essential Nine #11, domineerde tijdens het kunstenfestival Stormloop 2022, de installatie DEER FOUNTAIN #3 van de Gentse Kunstenaar Willem Boel, het Marktplein in Herentals gedurende de maand mei . Diezelfde Willem heeft echter ook een muzikaal verleden en in samenwerking met Frederik Sioen zijn project 1 2 3-piano, groeide de ronduit prachtige binnentuin van Museum Dr. Guislain uit tot het ideale decor voor dit nieuwe plan.

Als we trouwens even terugblikken op het lockdown-tijdperk, waren tijdens de eerste versoepelingen cafés nog gesloten. Musea mochten echter wel openblijven en weliswaar onder zeer strikte protocollen die diende nageleefd te worden, werd op aanraden van mijn dierbare vriendin, de binnentuin van Museum Dr. Guislain een regelmatige halte.  

In die omkaderde omgeving kwamen Alexandra Franck & Lester Van Loock verleden week reeds hun ODE AN DIE FREUNDE geven, maar ditmaal is het de eer aan Seraphine Stragier & Florejan Verscheuren om deze binnentuin muzikaal aan te kleden.

Zelfs ondanks het zeer wisselvallige weer, blijft dit zogenoemde ligconcert gratis te bezoeken, maar lopen er nog verschillende expo’s zoals onder meer de licht fantastische expo OP LOSSE SCHROEVEN over zenuwpezen, zwartkijkers en zielenknijpers a.k.a. de Collectiepresentatie rond de geschiedenis alsook actualiteit van de psychiatrie. Daarnaast vijst acteur – en zoveel meer – Wim Opbrouck zijn binnenste helemaal los in OPEN HART, en is het museum tot eind 2022 één van de internationale partners van het zogenoemde project MINDTOUR (Mindful Tourism Services for Mentally Disordered People), dat zich tot doel stelt om toeristische organisaties (met speciale aandacht voor musea) meer toegankelijk te maken voor personen met een verstandelijke beperking en/of een psychische kwetsbaarheid.

U hoort het al, voor ieder wat wils.

PS laat U niet afschrikken door wat regen aub. De overdekte terrassen zullen dit wel opvangen.

Alle verdere info:

museumdrguislain.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: