Saorstát #7: De Nor presents Sadistic Intent + Sijjin @ De Nor, Antwerpen (28.07)

Wie stelt dat er tijdens de zomermaanden in Antwerpen geen zware gitaren te beleven vallen, is waarschijnlijk nog niet in De Nor geweest. Hoewel deze zogenaamde sociale structuur allerlei muzikale gangsters van verdacht allooi weet te huisvesten, mag U de gps gelijk van Begijnenstraat naar Middelheimlaan aanpassen. U weet wel, pal aan die kromme boot of MISCONCEIVABLE (2010), waarin Erwin Wurm (°1954, Oostenrijk) het plan had opgevat de Schelde te temmen vanaf de Großglockner in de Oostenrijkse Alpen, maar uiteindelijk aan de gracht van de Middelheimlaan is gestrand.

Sinds 2018 organiseert Antwerpse kunstenaar Dennis Tyfus jaarlijks zijn feestje in zijn
eigen gebouwde openlucht cel, en dit jaar mocht zijn overkoepelend label Ulra
Eczema zelfs 25 binnenste buiten getrokken kaarsjes piñata’s vermorzelen.

U kan het zo gek niet bedenken of doorheen de jaren zijn alle niet-gangbare muziekstijlen aan bod gekomen, want naast visuele kunst, er is natuurlijk ook audio-kunst. Wat resulteert in heel veel muziek in alle vormen en maten: zuiver-overstuurd, loep-vals, geheel snarenloos, uit de clippen, binnensmondse poetry, folk with an attitide, exotisch gevulde luchtballonen, etc… En dat is ook deze zomer niet anders.

Op het openingsweekend – en dus tevens de 25ste verjaardag van Ultra Eczema – tekenden onder meer Lighting Bolt, Chris Corsano en Brorlab present, maar ditmaal is het de beurt aan de rakkers van het legendarische Sadistic Intent.

Let op! Niet te verwarren met de gelijknamige metal boys uit Colerado, of de trash metal bende uit Ohio, maar wel degelijk straight from Sin City; het land van Slayer &
Possessed, waar Sadistic Intent overigens aan beide bands nog een sadistische tribute EP hebben gewijd.

Als zijnde één of The Big Four, werd Slayer opgericht in 1981 en Sadistic Intent pas in 1987, maar toch kan er gesteld worden dat beide bands relatief synchroon opgroeide; met dat verschil dat Slayer wereldbekend werd en Sadistic Intent altijd ergens in de marge bleef hangen.

Voor wie hun muziek niet kent, kan U misschien best aan het album RESURRECTION OF THE ANCIENT BLACK WORLD (2000, Pegasus) beginnen slurpen, want deze compilatie herbergt alvast een groot deel van hun singels en EP’s.

Diegenen die wel bekend zijn met Sadistic Intent, weet wat te verwachten: onversneden Death Metal gespeeld door jeugdige oudjes met sadistische bedoelingen…

Alle verdere info:

https://denor.be/events

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: