Saorstát #6: Dokrijk In The Kitchen #2 @ Stormkop, Antwerpen (28.07) + In Memoriam #3: Mark ‘Kwark’ Rietveld (1969 – 2022)

Dokrijk is terug, met weliswaar een begrijpelijke verwarring. Althans voor ondergetekende, die een ver verleden dankzij zijn toenmalige vriendin werd getrakteerd op een nachtje in één van de fijnere hotels in Rotterdam; namelijk Hotel Bazar, alwaar men inspeelt op het feit dat een gemiddelde rasartiest zelden voor de middag aan zijn onbijt wilt beginnen en dus effectief de mogelijkheid biedt om tot 5PM/17h te ontbijten. Bijgevolg roepen aankondigingen als ‘Dokrijk In The Kitchen’ – of meer nog ‘5PM Breakfast Club’ – voor ondergetekende regelrechte flashbacks op van onder meer ook een ronduit waanzinnig nachtje Antwerpen, waar op de valreep van 5PM deze artistieke traditie werd verdergezet en wel dankzij vers gebakken tussen-de-platen-turning-bitches-op-bed (in de volksmond: wentel-teefjes). Met dank aan zoon Benny, yumsters!

Maar zoals U in Cat Flap #5 al kon lezen; wat een gaaf festival was Dokrijk wel niet! (FYI: ondertussen zal Vieze Meisje ook op Pukkelpop haar opwachting maken.) De bezieling achter Dokrijk, en meer nog achter Rotkat Records, kan U helemaal vernemen in Creative Inertia #7 ITV Benny Bang, maar gedurende deze hete zomerdagen staat café Stormkop elke donderdag geheel gratis in het teken van een nieuw muzikaal avontuur. En trouwens niet de minste.

Waar tijdens het openingsweekend eerder deze maand onder meer nog het fantastische feestgedrijs De Kift kabaal stond te maken, rukken ditmaal deze muzikale musketiers aan:

5PM BREAKFAST CLUB met

BEATSFORBEACHES
MR. VOLTA
CARDIOME
THAT THING
BEAR TRILL$

Ps Aangezien ik verleden jaar voor het laatst met Kwark, de onwezelijke croniquer van de Antwerpse underground scene, heb gesproken op Dokrijk, lijkt de afscheidsrede die Stijn Buyts voor Gonzo Circus heeft geschreven hier op de juiste plaats te staan. Zoals zijn goede vriend kunstenaar Dennis Tyfus komt te zeggen: Rest In Power Mark Rietveld (1969 – 2022).

Alle verdere info:

https://www.facebook.com/DokrijkAntwerpen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: