Cat Flap #20: Human Impact, Adolina @ Botanique, Brussel (20.06)

Noise rockers Unite! Wat als leden van drie van New York’s finest besluiten hun krachten te bundelen? Een natte droom? Vuurwerk? Een ongeziene Human Impact?

Dat mag U trouwens letterlijk nemen, want Svn’s Unsane Vortex is niet voor niets ten dele bedoeld als regelrechte ode aan het helaas ter ziele gegane maar immer machtige Unsane. (In oktober in beperkte bezettting terug paraat overigens.) Die split betekende voor frontman Chris Spencer echter een open deur voor nieuwe projecten en één daarvan is Human Impact dat voor het eerst op Belgische bodem staat. Wie er niet bij kon zijn in de Antwerpse Trix, krijgt gelukkig nog een herkansing in de Brusselse Botanique.

Geproduceerd door de tandem Chris Spencer (Unsane) en Jim Coleman (Cop Shoot Cop), wordt Human Impact nog extra versterkt door Chris Pravdica (Swans, Xiu Xiu) & Phil Puleo (Cop Shoot Cop, Swans), maar het is dan toch ook weer toevallig dat het gelijknamige debuut uitkwam op 13 maart 2020. Overigens op niemand minder dan Mike Patton en Greg Werckmans Ipecac label dat hun levensmotto: Making People Sick Since 1999, gezien de omstandigheden 180 graden omkeerde.  

Niet moeilijk dat niet alleen mijn triskaidekafobie, maar daarbovenop ook mijn paraskevidekatriafobie blijft groeien, want indien U het zich nog kan herinneren was het effectief in de nacht van vrijdag de 13de dat de cultuurhuizen in maart 2020 hun deuren moesten sluiten onder het mom van covid-19.

Sickness Not Seen!

Zijn naam waardig bleef Human Impact echter nummers schrijven en volgde in de slipstream van Covid-19 nog een resem singles, waarvan de opbrengsten naar NYC Covid-19 Relief Fund gingen. Zo werd voor de eerste single wereldwijd opgeroepen om video footage te delen, die eventueel verwerkt kon worden in de bijbehorende videoclip van de track “Contact”. Een op zijn zachtst gezegd oncomfortabele song, die als voorbode van de zo gebleken realiteit-in-quarantaine, in eerste instantie werd geschreven als een reactie op het gevoel van internationale kwetsbaarheid ten gevolge van de verspreiding van het virus door vliegtuigreizen. Human Impact verklaart nummers te willen schrijven over de mensheid die in harmonie en balans leeft met zijn omgeving. Over regeringen en corporaties die voor en door de mensheid worden aangestuurd in de hoop naar een betere wereld, maar helaas zouden dat niet minder dan narcotische slaapliedjes zijn. Stel gewoon de vraag: “Hoe ziet deze nieuwe realiteit eruit voor jezelf? Hoe heeft corona ons dagelijks leven en omgeving beïnvloed? Waren we maar verkeerd?!”  

Maar gelukkig bestaan er ook nog veteranen die hun steentje willen bijdragen naar een betere wereld. Naast de bandleden zelf, gaat het hier uiteraard over de noise rock svengali Martin Bisi, die de recordings voor zijn rekening nam.

Alle verdere info:

botanique.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: