Saorstát #3: Nuits Beau Tas 10th anniversary @ Different Locations, Brussel (6.05 – 13.05)

Men zou het met de voorbije covid-perikelen misschien niet onmiddellijk zo inschatten, maar het blijft maar jubileums regenen. Onder meer het Brusselse Nuits Beau Tas mag evenzo tien kaarsen uitblazen en zal zijn jubileum eclectisch spreiden over zeven dagen vol met artistieke xprmtl goodies. Een resem bekende en minder bekende, tot totaal onbekende namen sieren de affiche en maken dat dit festival zijn reputatie als anti-commercieel ontdekkingsfestival ook op zijn 10de verjaardag zal handhaven.

Zo kon U in Svn’s Top 21 Chapter I: Top 30 Concerts al lezen over de wondere wereld die de prepared piano van Barbara Drazkov Drążkowska tevoorschijn tovert, maar ditmaal mag zij aantreden aan de zijde van de minimalistische levende legende Charlemagne Palestine. Of zo kon U in Svn’s Essential Nine #1: Roadburn Reflux Online Festival al vernemen hoe geweldig Neptunian Maximalism uiteindelijk was, hopelijk ook zo in deze duo-setting.

Maar laat vooral uw eigen zintuigen zinspelen op het aanbod, ziehier alles op een rijtje.

Sub Rosa Arcana #4 @ Le Lac (06.05)

Voorafgegaan door een lezing van Nathalie Verlinden, en een film van Guy-Marc Hinant onder live pianobegeleiding van PJ Vranken, blijft het afwachten of levende legende der minimalisme – Charlemagne Palestine – ook het Brusselse Le Lac zal onderdompelen met zijn massaal veel pluche beertjes. Misschien dat de hopelijk ondertussen terug 10-vingerige Barbarba Drazkov Drążkowska er een aantal tussen haar prepared piano kan nagelen om zo een nieuwe klank te boetseren.

Michaël Grébil Liberg @ Chapelle du Grand Hospice (07.05)

Gewapend met zijn vocale capaciteiten & zijn middeleeuwse cistre zal Michäel Grébil U in de Chapelle du Grand Hospice stukken brengen van zowel Cage, Machault, Feldman & zichzelf.  

Pop 1280 & Jessica93 @ Magasin 4 (08.05)

Jawel, getallendag! Het kan en het mag. Terwijl het Franse Jessica93 haar zelfverklaarde verslavende grunge serveert, staat het Amerikaanse Pop 1280 nog steeds garant voor een onversneden portie industrial punk. Yup, dat wordt zweten!

Neptunian Maximalism duo (Czlt & JJ) @ KBK (09.05)

Voorlopig blijft het afwachten wat het als duo zal geven, maar zoals reeds beschreven tijdens Svn’s Essential Nine #1 : Roadburn Relfux Online Festival was het Brusselse Neptunian Maximalism één van de verrassingen van de digitale editie 2021. Drone & improv psyché hier vertaald door elektrische gitaar en sax.

La Race @ Café Central (11.05)

Wie zegt dat er in Frankrijk geen herrie zou bestaan, heeft nog niet kennisgemaakt met de tribal noise van La Race uit Cannes.

https://archive.org/details/DEGl070

Carlos Payàn @ Maison Erasme (12.05)

Carlos Payàn speelt zijn composities op contrabas omdat hij hiermee best zijn evenwicht lijkt te vinden tussen contempo en barok-musique.

Thérèse Malengreau, Bambi OFS & Severine Day @ Le Lac (13.05)

Een afwisselende avond met meer prepared en speelgoed piano waar Thérèse Malengreau werk zal brengen van opnieuw Cage, maar ook van Curran en nog verschillende anderen. Bambi OFS zal hier met zijn tribal electro alvast de opgebouwde spanning doorbreken, om uiteindelijk plaats te maken voor Tom Poluwski & 6MK hun nieuwe release als Severine Day.  

pic & graphic by Muriel du Saussay 

Alle verdere info:

https://www.facebook.com/events/464299015174629?ref=newsfeed

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: