Cat Flap #15: Needlepoint + Onionfuzz @ Sojo, Leuven (05.05)

Dat het in Leuven gevestigde Orange Factory een voorliefde heeft voor Scandinavische bands, zal in het najaar op het grote 25 Years Off feest nog eens (her)bevestigd worden. Wie echter op hete kolen zit om zich nu al te wentelen in een psychedelische quilt, rept zich onverwijld naar JH Sojo, waar Needlepoint zal bewijzen hoe het bewandelen van een vallei linea recta de weg blootlegt naar de vlag als Noorse supergroep. Ten slotte kan niet iedereen zeggen dat ze dat andere Noorse bandjeMotorpsycho – tot hun fanbase mogen rekenen.

Wie er net voor de ingang van de covid-maatregelen nog bij was (07.03.2020), heeft aan de lijve ondervonden wat een sauna bassist/gitarist Nikolai Hængsle toen met Elephant9 (of in januari van datzelfde 2020 ook nog met Møster) wist open te vijzen. Aangezien dit toetseninstrument mijn eigen allereerste muzikale keuze was, is het me nog steeds een raadsel of de Sojo toen beefde onder die uitgesproken seventies jazzrock-feel of zou het dan toch Ståle Storløkken zijn hammondorgel geweest zijn? Uiteraard ongewild, maar omdat deze party een uitgesponnen concert-loze periode markeerde, is dit feest nog uitermate lang blijven nazinderen tijdens die groezelige periode.

Vergis U echter niet, want medeoprichter Bjørn Klakegg heeft evenzeer zijn snaren dubbel en dik verdiend. Hetzij solo, hetzij via talloze projecten met onder meer Hanne Hukkelberg, Nils Petter Molvær, Knut Reiersrud of Terje Gewelt. Reken daar nog David Wallumrød bij op toetsen – of Olaf Olsen op drums – en U begrijpt waarom journalist Tor Hammerø zijn naam waarmaakt en erop hamert dat de crème de la crème van Noorse jazz(rock)muzikanten zich in het oog van dit naaldenpunt bevinden.

Support is het Leuvense Onionfuzz, dat ook al evenzeer kind aan huis is met hun zelfverklaarde Authentic Botanical Boys and Sounds from the Garden.

Alles staat dus in de steigers om een avondje prog-psychedelic-jazz-rock te beleven, dus wat zou U nog weerhouden?

Alle info:

orangefactory.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: