First Come, First Served #4 : Offscreen Film Festival 5 x Giveaway duo-tickets @ Different Locations, Brussel (09.03 – 27.03.2022)

Het spreekt voor zich dat het een helse taak blijft om een festival te organiseren in een tijdperk dat moeder natuur – in combinatie met een resem ongeziene politieke flaters, if i may add – de planeet zo goed als lam heeft gelegd. Niettemin is Offscreen Film Festival er voor zijn 15de editie in geslaagd om een diabolisch menu in elkaar te boxen dat alvast ondergetekende zijn zintuigen compleet tilt doet slaan.

Om een overzicht te handhaven in dat moeras van een vijftigtal cultfilms – dat een staalkaart biedt van wat er reilt en zeilt in cutting-edge cinema – serveert Svn’s Unsane Vortex U wekelijks een greep uit dat duizelingwekkend aanbod ongeziene cult in al zijn vormen.   

Sterker nog: voor de eeuwige twijfelaars kan Svn’s Unsane Vortex U misschien helemaal over de streep trekken door een wekelijks aanbod gratis duo tickets te verloten. Een mailtje met het juiste antwoord op de wekelijkse wedstrijdvraag kan U droppen via het bovenstaand contactformulier of op onderstaand mailadres. (Voor diegene die antwoord echt bijster zijn, kan ik verklappen dat het antwoord van deze week ronddwaalt in Svn’s Essential Nine #8.)

Wedstrijdvraag week 1:

“Friendship is friendship; history is history.”

Naast de obligate offscreenings, pakt deze 15de editie van het Offscreen Film Festival uit met een twintigtal films die in het teken staan van de notoire Category III films uit Hongkong. Voor meer diepgaande info verwijs ik U graag door naar de aanvullende conferentie op 12.03 – waar een resem internationale specialisten heel Category III onder de loep zal nemen – maar het staat wel vast dat dit film-rating systeem door één bepaalde film uit 1988 in het leven werd geroepen.  (Uiteindelijk kreeg hij te kampen met censuurraden over de gehele aardkloot en werd onder meer dan ook in the-land-down-under verbannen. )

Voor diegene die de Chinese taal machtig zijn is dit een weggever, maar als ik zeg 黑太阳731 / 黑太陽731, over welke historische exploitation horror film die werd geregisseerd door T.F. Mou, gaat het dan juist?

Winnaars mogen in datzelfde mailtje vermelden welke film uit onderstaande lijst graag zou worden bijgewoond en worden vervolgens automatisch op de hoogte gebracht.

Alfabetisch aanbod duo-tickets week 1:

Broadcast Signal Intrusion @ Cinema Nova (13.03 / 17h)

Earwig @ Cinema Nova (11.03 / 19h)

Naked Killer @ Cinematek (13.03 / 17h)

Man Behind the Sun @ Cinema Nova (13.03 / 21h30)

Ultrasound @ Cinema Nova (13.03 / 19h)

mailto: svn@orangeelixirrecords.be

Alle verdere info: offscreen.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: