Cat Flap #12: Osees + Automatic @ Voo?uit, Gent (23/11/2021)

‘Wie zegt U, Osees? Dat zegt me niets, meneer.’ Kan ergens wel kloppen, want dit is alweer het zoveelste geesteskind van die Californische muzikale veelvraat John Dwyer. De laatste twee decennia hebben alvast bewezen dat doseren niet in diens vocabulaire voorkomt en die reputatie houdt hij rigoureus hoog. Zo speelde hij niet alleen recent nog op het Le Guess Who? Festival in Utrecht, maar was er zelfs mede-curator.

Waar elke zichzelf respecterende muziekliefhebber wel van gehoord zal hebben is natuurlijk The Oh Sees, Oh Sees of Thee Oh Sees, en in hun verlengde The Ohsees, om zo verder uit wijden naar OCS, Orange County Sound of Orinoka Crash Suite. Een willekeurige blik in mijn platenkasten leert me dat Johns naam al snel op zo’n twintigtal projecten plakt met allen als grootste gemene deler: hyperkinetische FUZZZZ!!!!

En daar vormt ook Osees geen uitzondering op! Hoewel niet helemaal. Jawel, scheurende garagerock blijft het motto op het amper 38 minuten durende PROTEAN THREAT dat, gehuld in overigens knap artwork van Dylan McConnel, vorig jaar in september het levenslicht zag via Castle Face Records.

Wat had U gedacht? Een spuitige orkaanplaat die huistaken als pakweg de afwas in no time helpen aflappen alsof die er nooit geweest zou zijn. Jawel, psychedelics voorzien van hele scheuten krautrock troef op PROTEAN THREAT. De fuzzyness lekt er dan ook gewoon doorheen. Zeker qua stem doemen er bij wijlen zelfs knipogen naar pakweg Andrew Falkous’ The Future of The Left op en als dat geen compliment is dan zou ik niet weten wat wel. Opvallend genoeg is er echter ook ruimte gelaten voor nuance, of zelfs enige verademing en dat is toch eerder een ongewoon kantje van Sir Dwyer. Weliswaar gebracht op zijn geheel eigen manier zijn er zelfs tracks die niet zouden misstaan op één of ander urban getint festival.

Live verwachten we naar goede gewoonte niet minder dan een groot feest, dat tijdens deze druilerige weken ongetwijfeld de nakende winterslaap nog even serieus met zijn uitstekende dennen zal trekken. Fans van muzikale zandstormen als Ty Seagall, King Gizzard and the Lizard Wizard of Mark Sultan blazen alvast verzamelen aan de ingang van (voor mij nog steeds en waarschijnlijk forever) De Vooruit!!!

Voeg daar nog de Amerikaanse punkfunk meiden van Automatic aan toe en alle elementen staan paraat om U een explosieve avond te bezorgen!

Wij kunnen alvast niet wachten? U wel misschien???

Alle verdere info:

https://www.democrazy.be/agenda/2256-osees/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: