Cat Flap #8: Condor Gruppe presents: DAUGHTERS OF DARKNESS @ Voo?uit, Gent (20/10/2021)

If Fassbinder had made a vampire movie it might have looked something like this.’, dixit Geoffrey O’Brien

Het blijft een frappant gegeven hoe weinig het geweten is dat muziek, film, kunst, literatuur etc allemaal handen op dezelfde buik zijn. Nochtans weet elke filmregisseur dat bijvoorbeeld de filmscore een essentieel segment is van de totale filmervaring.

Welke band dat alvast wel helemaal heeft begrepen is het Antwerpse Condor Gruppe dat in 2012 werd opgericht door Michiel van Cleuvenbergen en Jan Wygers. Muziekkenners weten bij deze al genoeg, want beide heren hebben hun sporen reeds verdiend in tal van bands in al evenveel uiteenlopende genres; om er maar een paar te noemen: Dead Stop, Mauro & The Grooms, Creature With The Atom Brain, of in vroegere tijden zelfs nog Agathocles. Bizar genoeg lijkt het echter dat gezamenlijke andere passies nu pas echt verstrengelen, want ondanks de gevreesde Maya-voorspelling van negen jaar geleden resulteerde intens repeteren in het debuutalbum LATTITUDE DEL CAVALL (2014), waarvan bijvoorbeeld “Ont Blood” ondertussen een veelgebruikt item is geworden in allerhande documentaires.

Zonde dat Terry Gilliam zijn FEAR AND LOTHING IN LAS VEGAS reeds in 1988 heeft ingeblikt, want anders kon hij nu waarschijnlijk rekenen op een ondertussen zevenkoppig huisorkest dat het woestijnzand doet verdwalen in zijn eigen storm.

Telkens met een tweejarige sprong volgen nog A TRIBUTE TO MOONDOG (2016), een zelfverklaarde ode aan de legendarische viking of sixth avenue, gevolgd door INTERPLANETARY TRAVELS (2018) waar mede door de sitar van Nicolas Mortelmans doorheen verschillende filmdimensies wordt gehopt. Waar in het verleden onder meer Italiaanse spaghettiwesterns, Bollywoodiaanse slangen-dansen of kung-fu beoefenende dwergen het decorum beheersten, kregen met het laatste album ook oude horrorfilms een vaste waarde.

Die volwaardige stek wordt in het kader van Videodroom 2021 nog verder uitgepuurd tot een volwaardige film score en in dit geval wordt gekeken naar die van François De Roubaix (1939 – 1975). Een complete autodidact die door zichzelf jazz aan te leren in zijn totaliteit met zo’n honderdtal scores op zijn conto gerust als één van die voorname, ondergewaardeerde componisten uit Frankrijk mag beschouwd worden.

Wat dit live gaat geven blijft nog af te wachten op dit exclusief concert van Condor Gruppe, maar onderaan kan U alvast de originele score uit 1971 beluisteren.

Alle verdere info & merch:

https://condorgruppe.bandcamp.com/

https://www.vooruit.be/nl/agenda/4047//VIDEODROOM_2021_Condor_Gruppe_plays_%27Daughters_of_Darkness%27

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: