Cat Flap #5: Finissage Dokrijk feat. Comité Hypnotisé + Palmbomen II, Vieze Meisje, Vermin Twins, Dj Aldolini @ Stormkop, Dok 6, Antwerpen (25+26/09)

Wie dit ooit heeft uitgevonden kan van mij een welgemeende fuck you krijgen, maar volgens een vuige schurk duren mooie liedjes niet lang. Geen idee waarom deze onverlaat dit in zijn kop heeft gestoken, maar helaas heeft hij in dit geval wel een beetje gelijk. Het zomerfestival Dokrijk gaat namelijk vandaag en morgen zijn laatste dagen in, but not without a big bang!!!

Reeds een hele zomer lang transformeerde de Antwerpse Droogdokken van weleer opnieuw in een uitbundige vrijhaven voor jonge en minder jonge muzikale avonturiers. Heel wat goed volk passeerde de afgelopen maanden reeds de revue. Denk maar aan de labelnights van Yves De Mey, San-Kofa Rhythm of Stroom, een solosessie van Bert Dockx, of het Anglo-Belgearic Cosmic disco duo The Trappists tribute aan Wim de Craene’s “Rikky” en dan hebben we het nog niet gehad over de rubriek praatjeplaatje waaruit blijkt dat bijvoorbeeld zowaar Kurt van Eeghem (U weet wel: De Vierde Wijze), ook over een meer dan noemenswaardige platencollectie beschikt.

Maar niet getreurd, want die beloofde bang zal dit finale weekend mogelijk nog het meest van al knallen. Of dacht U dat de recent op Cortizona Records uitgebrachte nieuwste boreling van Tim Vanhamel zomaar gratuit Comité Hypnotisé werd gedoopt? Tim tumbles into a subsonic wormhole where smoked out dub glues with boogie funk and off-kiltered early hip hop vibes.

Of wat te zeggen van Palmbomen II, die Italo-Disco zijn bekende lo-fi jasje aanmeet.

Als een Dj zich Messias noemt wordt er uiteraard niets minder verwacht, om nog maar te zwijgen van Dj Arno Lemons die deze zaterdag de vooravond dient in te dansen.  

Zondag staat pas helemaal in het teken van Knaldrang zoals elke zondag hoort te zijn. Vuig, slinks en sluiks, maar geheel onweerstaanbaar!

Zoals het elk zichzelf respecterend ongedierte betaamt, duiken hiervoor ineens de Vermin Twins zomaar terug op het toneel. Mischa Volders speelt chaperonne of Tim’s zuster, Lotte, of is het andersom? Ps Extra pluim voor de knappe bosbubbel-video van Maxim Hectors!

Vieze Meisje duikt into haar rave verleden om hier eigen powezie over uit te smeren

Yup, de kans is groot dat Dj Aldolino de Turkse psychedelica helemaal omwoelt in een “Antwerp Voodoo” ritueel! Eén madensuyu hier please…

Alvast met dikke groeten uit Dokrijk

Alle verdere info

https://www.dokrijk.be/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: