Cat Flap #3: Five Years Of Rotkat Records feat: Borokov Borokov, Brik Tu-Tok, Namid Sondervan @ OLT Rivierenhof, Deurne (15/07/2021)

Naar aanleiding dat Rotkat Records vijf kaarsen mag uitblazen, hebt U nog een interview te goed met opperhoofd Benny Bang, maar aangezien het de bedoeling is om het openluchttheater in het Rivierenhof om te toveren tot een waar feest, cat-flappen we er eerst nog een kleine introductie uit.

Borokov Borokov

Top of the swing bill is Borokov Borokov en dat mag U letterlijk nemen. Ondertussen hebben ze hun naam als absolute live-sensatie waar gemaakt op allerhande podia in binnen- en buitenland. Het maakt hun echt niet uit of dit nu in de Pekfabriek in eigen heimat Borgerhout is, een afgeladen Bos in ’t stad, op uitnodiging op het hoofdpodium van de Gentse Handelsbeurs, of in een verborgen hoek op Pukkelpop. En dan hebben we het nog niet eens gehad over hoe onze Noorderburen massaal voor de bijl gaan. Overal waar Borokov Borokov hun modulaire synth-speeltuin opstellen, scheert gegarandeerd een molotov van jaren tachtig bits & bleeps, house, punk, pop, acid, (tot voor kort) Nederlandstalige absurditeiten, lounge en opzwepende perfomance art over het plein. Borokov Borokov is dada in het kwadraat en dat maakt het telkens opnieuw weer een belevenis van jewelste. Hugo Ball of Alfred Jarry, slaap maar op je rug, want voor enige rust ben je hier aan het verkeerde adres.  

Brik Tu-Tok

Theatermakers Maxim Storms en Linde Carrijn, aka Brik Tu-Tok, mogen zich met hun nieuwe plaat THE GIGGLE GALLERY alvast gelukkig prijzen met geluidskunstenaar Dijf Sanders achter de knoppen. Volgens labelbaas Benny was een eerste ontmoeting met dit duo onmiddellijk prijs en hoewel ze uiteraard nog steeds hun eigen eigengemaakte absurde pop in elkaar moeten boxen, zit je met dergelijke soundwizard gebeiteld voor een mooi resultaat. Als de core van deze voormalige Kask studenten zich laat vertalen in excentriek, theatraal, poëtisch of cryptisch kan U in het kort meer heerlijk dadaïsme verwachten en daar is de nieuwe single ‘Badass’ alvast een voorloper van.

Namid & Sondervan

Iedereen die Dago Sondervan aka Anton Price of Borhbug een beetje kent, weet wat hij waard is op zijn drumstel. Op een gegeven moment is de gewezen drummer echter overgeschakeld naar de toekomst en wel als voorloper met live-coding, wat uiteindelijk in het verlengde ligt van wat hij altijd al heeft willen doen: met computers muziek proberen te maken. Zeker nu met Kasper Jordaens (Iminds) een live coding duo wordt gevormd als H.A.L.I.C. (Voor de veggies onder ons: Dago heeft Kasper leren kennen toen ze samen in het zogenaamde Pompoenorkest de elektrische geladenheid van, jawel, groenten via allerhande synths trachtten om te zetten in elektronische klanken.) Maar wat als dit gegeven ineens uitgroeit tot een jazzkwartet en een live-recorder? Stel U het voor: op contrabas en allerhande effecten Fré Madou; de deze dagen niet meer weg te denken tenorsax van Bart Borremans, de drums van Maarten Moesen, de saxofoons en elektronica van Vincent Brijs en tenslotte de algorhythm-and-blues van Sonic Pi, die hun gebundelde improvisaties in de Grote-Hadronen-Botser kieperen met als resultaat dat de atomaire deeltjes naar een andere hemisfeer wordt geknald. KNALDRANG ten voeten uit, terwijl niemand weet waar dit zal uitkomen. Benamingen als cyber funk punk of future kraut shock lijken de lading te dekken, maar daar kan nog evengoed een sneer Praxis bij aan te pas komen, om nog maar te zwijgen van stoorzender Sun Ra. Toegegeven, voorlopig is het nog niet vaak voorgevallen, maar razend benieuwd zijn, is misschien wel het understatement van dit net geopend concertjaar.

Alle verdere info op:

https://www.oltrivierenhof.be/nl/programma/5-years-rotkat-records/126/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: